torstai 6. maaliskuuta 2014

Tervetuloa Café Piippoon!

Café Piippo on suomalainen kulttuuriblogi, ikkuna aikamme taide- ja populaarikulttuurin maisemaan! 

Blogi esittelee suomalaisen kulttuurin tekijöitä ja näkijöitä. Vaikka ensisijaisesti tutkin suomalaisen kulttuurimaiseman moni-ilmeisyyttä, sen syvyyttä ja monipuolisuutta, en tahdo asettaa raja-aitoja. Käyhän kulttuurimme rikasta, kansainvälistä vuoropuhelua, sillä kansainvälisyys on luonamme, ja on sitä aina ollut. 

Tarkoitukseni on toimia kulttuurikenttämme maaperää paaluttavana sanansaattajana ja uteliaana tutkimusmatkailijana kriitikon sijaan. Blogin tulevasta sisällöstä

Café Piippo esittelee tekijöitä kulttuurikenttämme ytimestä ja sen laidoilta.

Monimediallinen sisältö tulee koostumaan teksteistä, video- ja audiohaastatteluista, valokuvista sekä tapahtumiin ja kulttuuri-ilmiöihin porautuvista lyhytdokumenteista. 

Blogin tavoite on toimia aikamme kulttuuria sekä kokoavana että tallentavana voimana. Haluan kuulla ja välittää tekijöiden ajatuksia ja näkemyksiä, heidän käsityksiään ja pohdintojaan omasta tekemisestään ja tästä ajasta, jossa he työtään tekevät. 

Café Piipon on tarkoitus tunnistaa myös aikamme virtauksia ja ilmiöitä, niitä vaikuttimia, suuntia ja sisältöjä, sitä henkeä, jossa nyt olemme. Mitä ja millaista on tekeminen, minne olemme menossa. 

Toivon blogini olevan kuin sytytyslanka, joka johdattaa mielenkiintosi suomalaiseen kulttuuriin ja sen tekijöihin; kulttuurimme laaja-alaisuuteen, sen tajunnan räjäyttäviin maailmoihin. 

Täten valjastankin Café Piipon vaalimaan ja tekemään tunnetuksi populaari- ja taidekulttuuriamme!


Kuva: Mika Heittola
Café Piippo on myös Facebookissa: www.facebook.com/cafepiippo

Taiteen edistämiskeskus / Uudenmaan taidetoimikunta on tukenut Café Piippoa (2014).

Ei kommentteja: