torstai 13. maaliskuuta 2014

Café Piipon vieraana Tanssiteatteri Minimi

Kuopiolainen, vuonna 1991 perustettu Tanssiteatteri Minimi on kiertävä ammattiteatteri. Teatterin juuret yltävät aina 80-luvun loppupuoliskolle. Maassamme uraauurtavaa työtä tehneen tanssiteatterin ominta aluetta ovat tanssi ja katuteatteri. Minimi liikkuukin sujuvasti näiden kahden taidemuodon välimaastossa.

Kuva: Kim Saarinen 

Café Piipolla oli ilo ja kunnia tavata Minimin teatterinjohtaja Antti Lahti sekä tanssitaiteilija Tuomas Juntunen La folle histoire des arts de la rue -katutaidefestivaaleilla Ranskassa kesällä 2013. 


Lahti ja Juntunen kertovat omasta roolistaan Tanssiteatteri Minimissä, teatterinsa synnystä ja Minimin roolista maamme esittävän taiteen kentällä. Kuulemme myös, millainen on heidän visionsa teatterinsa tulevaisuudesta.


 Kuva: Sam Siltavuori

Dokumentti valottaa tanssi- ja katuteatterin tekemistä, niistä tekemisen olosuhteista, joissa teatteria sydämellä ja intohimolla toteutetaan.


Tanssiteatteri Minimin kotisivut: 

http://www.minimi.fi/


Dokumentin tiedot 

Lyhytdokumentti kuopiolaisesta Tanssiteatteri Minimistä. Dokumentti on kuvattu La folle histoire des arts de la rue -katutaidefestivaaleilla Ranskan Lambescissa ja Marignanessa (2013). 

Esiintyjät: Antti Lahti ja Tuomas Juntunen / Tanssiteatteri Minimi
Toimittaja: P.J. Piippo
Kuvaus-leikkaus: Kim Saarinen

© Café Piippo, 2014


Dokumentti: Cafe Piippo - Tanssiteatteri Minimi (1.osa) 

Ei kommentteja: