torstai 24. heinäkuuta 2014

Vieraana laulaja-lauluntekijä Iisa

Muusikko Iisa Pykäri tunnetaan parhaiten elektronista indie-poppia soittavan Regina-yhtyeen laulajana. Tammikuussa 2014 julkaistiin hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Iisa.

Kuva: Eino Nurmisto

Café Piipon videohaastattelussa (alla) Iisa kertoo urastaan laulajana ja lauluntekijänä, Regina-yhtyeen synnystä, omasta soolourastaan sekä sanoittajan työstään.

Iisa ei sanoita vain itselleen, vaan jo nyt sanoittajana hänen artistilistansa on häikäisevä. Iisan tekstejä löytyy niin Janna Hurmerinnan, Kaija Koon kuin Paula Koivuniemenkin repertuaarista.


Regina


Regina syntyi ja yhtyeen ura muodostui lähestulkoon vahingossa. Jo ensimmäisen keikan jälkeen heidät bongattiin levy-yhtiön listoille. Biisit alkoivat soida myös pienemmillä radiokanavilla. 

Olohuoneprojektina syntynyt yhtye on noussut tunnistettavalla soundillaan ja sanoituksillaan yhdeksi viime vuosien menestyksekkäimmistä indie-puolen yhteenliittymistä.

Pian kymmenen vuotta täyttävän bändin menestyksen avaintekijöitä on ollut Iisan massasta edukseen erottuva ilmaisu.   

Kolmihenkisen yhtyeen neljä levyä ovat loistaneet musiikillisilla listoilla ja saaneet osakseen sekä arvostelijoiden että kuulijakunnan arvostusta. Levyt ovat nousseet myös Suomen viralliselle listalle.

Kuva: Osma Harvilahti

Iisa


Iisan lumovoimaisessa olemuksessa yhdistyvät aito analyyttisyys ja vilpitön herkkyys, läsnäolo ja empaattisuus. Nämä luovat eteerisen olemuksen, joka purkautuu säteilevänä lavapresenssinä. 

Iisa on ajassamme ainutkertainen ja originelli artisti. Hän on piristävä poikkeus näinä kaupallisina, ylituotetun musiikin aikoina.

Iisa, suomenkielisine urbaaneine soundeineen on tapaus, joka voi ponnistaa vain indie-maailmasta, jossa on tilaa kokeiluille ja riskeille.


Iisan videohaastattelu
TIEDOT

Iisa kertoo mm. uransa alkuvaiheista, Regina-yhtyeensä synnystä, omasta soolourastaan sekä sävellys- ja sanoitustyöstään.

Toteutus: P.J. Piippo
Kesto: 15:50
Haastattelupaikka: Ravintola Siltanen, Helsinki (31.5.2014)Iisan tervehdys Café Piipon vieraskirjassa


Kuva: P.J. PiippoKiitos

Tuukka Kouri / Graphause Oy (kamerakalusto)


© Café Piippo

Ei kommentteja: