perjantai 9. toukokuuta 2014

Vieraana muusikko Tuure Kilpeläinen

Tuure Kilpeläisen nousu suomalaisen musiikkikentän kärkikaartiin ei tapahtunut hetkessä. Tie parrasvaloihin on vaatinut mieheltä kovaa työtä, rehellisyyttä ja lujaa uskoa omaan tekemiseensä.

Musiikillisten planeettojen asetuttua lopultakin kohdilleen, ovat palaset loksahtaneet paukkuen paikoilleen. Nyt mies ja hänen orkesterinsa Kaihon Karavaani vetävät saleja täyteen etelästä pohjoiseen ja heidän albuminsa keräävät kulta- ja platinalevyjä. 

Ja mikä tärkeintä; he ovat löytäneet oman soundinsa ja he tavoittavat yleisönsä vauvasta aina vanhustentalojen vakioasukkaisiin.

Kuva: Eino Nurmisto

Kivikkojen kautta omaperäisen ja tunnistettavan soundin löytänyt Tuure Kilpeläinen ammentaa voimansa kansallisen iskelmän perinteestä ja maailmanmusiikin rytmeistä. Artistin ja hänen yhtyeensä väkevät ja energiset vedot vavisuttavat niin keikkapaikkoja kuin radioaaltojakin.

Pitkänlinjan muusikon ja lauluntekijän astuminen aikamme kirkkaimpaan valokeilaan ei ollut kuitenkaan erityinen yllätys. Kilpeläinen kun on mies ja tekijä useammankin viime vuosina hitiksi nousseen biisin takana. Hän on tehnyt kappaleita useille artisteille, mm. Jonna Tervomaalle, Vesa-Matti Loirille, Jorma Kääriäiselle ja Kari Tapiolle.Videohaastattelu - Tuure Kilpeläinen


Café Piipon syväluotaavassa videohaastattelussa Tuure Kilpeläinen kertoo tulostaan musiikki-alalle, sekä musiikin tekemisestään itselleen ja muille. Hän tarkastelee kriittisesti omaa uraansa ja kulkemaansa muusikon tietä. 

Kuulemme myös nykyisen Kaihon Karavaani -orkesterin merkityksestä hänelle itselleen ja omalle musiikilleen.
Haastattelun toteutus: P.J. Piippo
Haastattelupaikka: Kafe Moskova, Helsinki (16.11.2013)
Kesto: 13.12
Kuvat: © Tuure Kilpeläinen & © Eino Nurmisto / http://www.einonurmisto.com


Tuure Kilpeläisen tervehdys Café Piipon vieraskirjassa
Lisätietoja

http://tuurekilpelainen.fi/


Kiitos!
Tuure, Jorma, Kafe Moskova, Eino, Annika


© Café Piippo, 2014

Ei kommentteja: